Editare de carte şi albume de artă
Editura „Fundaţia Tradiţia Românească" funcționează începând din anul 2000, fiind înregistrată de Biblioteca Națională a României din același an.
Începând cu anul 2014 Editura „Fundaţia Tradiţia Românească" a devenit membră a Asociației Opera Teologică Ortodoxă, asociație înființată de către: Patriarhia Română, Arhiepiscopia Bucureștilor și „Fundaţia Tradiţia Românească".
Organizarea de tabere de vară şi pelerinaje
Pentru tineri, atât în ţară cât şi în străinătate, cu sprijinul şi colaborarea unor asociaţii naţionale – Asociaţia Studenţilor Creştin Ortodocşi din România (ASCOR), precum şi internaţionale – "Balkan Orthodox Youth Association”, "Association Saint-Silouane L’Athonite” din Elvetia şi Asociaţia "Nepsis” din Franta. Scopul acestor întâlniri îl constituie, dincolo de bucuria întâlnirii tinerilor şi împărtăşirea propriilor experienţe şi cunoştinţe, descoperirea valorilor tradiţionale, precum şi stabilirea unor punţi de legătură în spirit creştin-ortodox, în spaţiul cultural balcanic şi european.
Elevii Liceului Teoretic Sf. Trei Ierarhi beneficiază de ofertele Fundației „Tradiţia Românească" în cadrul programului de tabere de creație
Școala de vară .
Școala de vară este un loc ideal pentru dezvoltarea activităţilor
social-educative şi culturale prin cadrul pitoresc oferit de plaiurile
vrâncene
.
Programul este foarte bine structurat, realizat în urma experienței dobândite în
anii precedenți, cu diversificarea activităților creative, sportive și
de divertisment, spre marea bucurie a copiilor.
Mai multe fotografii se pot vedea în secțiunea "Galerie foto"
.
Prin activitatea desfăşurată în tot acest timp,„Tradiţia Românească" a revitalizat valorile naţionale, fără a nega în vreun fel importanţa integrării europene ci, prin colaborările cu asociaţiile internaţionale, constituie o punte de legătură a culturilor şi tradiţiilor în spaţiul european.
Atât prin voluntarii fundaţiei, cât şi prin parteneriatul cu A.S.C.O.R. şi Asociaţia "Nepsis” din Franţa, Fundaţia Tradiţia Românească a distribuit, cu titlul de donaţie, cu ocazia diferitelor manifestări culturale în rândul tinerilor, atât în ţară cât şi în străinătate casete si CD, carti si albume.
Dezvoltarea activităţilor şi iniţierea de noi proiecte se impune ca o permanenţă pentru dinamica activităţii fundaţiei, în primul rând ca urmare a impactului direct cu beneficiarii şi cu cerinţele acestora.
Liceul Teoretic Sf. Trei Ierarhi
Din întâlnirile avute cu tinerii, elevi şi studenţi,
dar şi cu proaspeţii absolvenţi ajunşi cadre didactice în instituţiile de învăţământ, a rezultat, ca o primă necesitate, găsirea unei alternative educaţionale care să contrabalanseze efectele nocive ale importurilor non-culturale
şi care au subminat cultura tradiţională românească.
Astfel, în anul 2007 Fundaţia Tradiţia Românească, prin Consiliul Director, a hotărât demararea unui proiect, cu perioada de implementare şi lansare în termen de 10 ani: înfiinţarea unei şcoli ortodoxe pentru ciclul primar şi gimnazial.
Acest proiect s-a născut din dorinţa de a asigura copiilor o formare completă, prin concursul unui corp profesoral tânar şi bine motivat, capabil de a descoperi talentele şi înclinaţiile particulare ale fiecărui copil.
Această educaţie se face respectând curriculum-ul şi programele specifice adoptate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării; totodată educaţia se face într-o atmosferă şi un spirit creştin, cu un număr de copii redus ţintind o calitate mai ridicată şi obţinerea de performanţe şcolare peste medie.
Ne-am dorit să îmbinăm latura socială cu cea educativă, prin dezvoltarea educației integrate respectiv, integrarea copiilor cu nevoi speciale (CES), a copiilor proveniți din medii sociale defavorizate, pentru a obține maximum de plusvaloare într-o investiție socială cu efecte în societate pe termen lung.