19 februarie 2024

Dăruind vei dobândi! Redirecționați 3,5% către Fundația „Tradiția Românească”!

Dăruind vei dobândi! Redirecționați 3,5% către Fundația „Tradiția Românească”!

Frați creștini,

Ca în fiecare an, vă chemăm aproape pentru ca, împreună, să împlinim lucrarea pe care Fundația „Tradiția Românească” o săvârșește cu foarte multă dăruire în cadrul comunității noastre!

CE ESTE 3,5%?
Sistemul fiscal permite contribuabililor persoane fizice să redirecţioneze până la 3,5% din impozitul anual pe venit către o entitate nonprofit. Astfel,  cetăţenii au posibilitatea să decidă în mod direct ce se întâmplă cu o parte din impozitele lor (conform dispoziţiilor art. 57, al. 4 din Legea 571/2003).

CE TREBUIE SĂ FACI?
Dacă ai realizat în anul 2023 venituri din salarii sau pensii (pensii numai peste 1.500 RON), completează Formularul ANAF 230 – Cerere privind destinaţia sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul anual, pe care il poți descărca mai jos.

Formularul poate fi descărcat AICI!

Important: formularul se gășește și în format fizic, la Biserica „Sfântul Nicolae-Ghica”, unde poate fi completat și lăsat la pangar.

 

2 februarie 2022

„Pastorația îndumnezeirii. Lucrarea Bisericii cu tinerii - o experiență în mediul universitar”

„Pastorația îndumnezeirii. Lucrarea Bisericii cu tinerii - o experiență în mediul universitar”
Frați creștini,

Vă împărtășim bucuria apariției unui nou proiect editorial al Fundației „Tradiția Românească”, un adevărat manual-tălmaci („Pastorația îndumnezeirii. Lucrarea Bisericii cu tinerii - o experiență în mediul universitar”), redând cititorului înțelesurile întâlnirilor pe care autorul - Părintele Vasile Gavrilă - le-au avut, în decursul celor peste trei decenii de activitate, cu tinerii și adulții pe care i-a îndrumat pe calea desăvârșirii.

***
„Autorul cărții, Părintele profesor Vasile Gavrilă, este un preot duhovnic cu o bogată experiență pastoral-liturgică, dar și un fin cunoscător al psihologiei umane, fapt care îi sporește credibilitatea tuturor îndrumărilor pe care le propune. Sfinția Sa ne îndeamnă, încă din capitolul introductiv, să luăm aminte la necesitatea unei cunoașteri și înțelegeri profunde a personalității semenilor și, îndeosebi, a celei a tânărului. Conștient de complexitatea acesteia, asemenea lui Alexis Carrel (autorul celebrei lucrări „Omul – ființa necunoscută”), Părintele Vasile ne invită la o analiză multinivelară și multicomponențială a ființei umane.”
Prof. univ. dr. Adrian Opre, Universitatea „Babeș-Bolyai”, Cluj-Napoca
 

26 ianuarie 2021

„Dăruind vei dobândi”! REDIRECȚIONEAZĂ 3,5% către FTR

„Dăruind vei dobândi”! REDIRECȚIONEAZĂ 3,5% către FTR Dragi prieteni și susținători ai Fundației Tradiția Românească,

Ca în fiecare an, vă chemăm aproape astfel încât împreună să împlinim lucrarea pe care Fundația „Tradiția Românească” o săvârșește cu foarte multă dăruire în cadrul comunității noastre!

Pentru a vă veni în ajutor, mai jos, găsiți toate informațiile necesare completării formularului D230, termenul limită de depunere fiind 25 mai!

Rubrica I - 
 Date de identificare ale contribuabilului

Se completează datele personale

Rubrica II  - Destinația sumei reprezentând până la 3,5 % din impozitul anual

Se bifează căsuţa corespunzătoare sustinerii entitatii sau bursei.

Datele entitatii sustinute sau detalii privind bursa acordata.

Procentul din impozit care se vireaza catre entitatea mentionata. Nu este obligatorie completarea sumei, se calculează automat.

Rubrica III -
Se completează numai în cazul în care direcţionarea sumei se realizează prin împuternicit

 

IMPORTANT:
Nu este obligatorie atasarea Anexei. 

Anexa se completeaza de catre persoanele fizice care doresc redirectionarea catre mai multe entitati (fundatii), precizand cat doresc sa directioneze la fiecare fundatie.

****

DESCARCAȚI FORMULARUL 230 - AICI
IMPUTERNICIREA - AICI

 

23 decembrie 2020

NOUTĂȚI EDITORIALE: „Răstignind Lumina lumii: Liturghia cuvântului la răscruce de vremuri”, de Pr. Dr. Vasile Gavrilă

NOUTĂȚI EDITORIALE: „Răstignind Lumina lumii: Liturghia cuvântului la răscruce de vremuri”, de Pr. Dr. Vasile Gavrilă Frați creștini,

Vă anunțăm apariția unui nou proiect editorial al Fundației „Tradiția Românească”, cartea părintelui Vasile Gavrilă, „Răstignind Lumina lumii: Liturghia cuvântului la răscruce de vremuri”.

***
„În paginile care urmează, veți putea citi ceea ce ați auzit, în mare parte, din fața ecranelor, prin transmisiune video, dumneavoastră, frații mei, din Trupul lui Hristos, pe care-L alcătuim împreună sau veți citi dumneavoastră, din alte comunități, dar din același Trup și din aceeași Biserică, strigătul prin care am încercat să ne salvăm! Nu știu cât am reușit, dar știu un lucru: nici nu aș fi putut și nici nu ar fi trebuit să nu strig, mai ales că am auzit și strigătul semenilor mei: «Părinte, m-am pierdut de turmă! Unde este turma și unde sunt păstorii?»
Autorul


 - cartea va fi disponibilă online, pe site-ul Fundației „Tradiția Românească”, dar și în librării - 

 

30 august 2020

Lansare: „Jurnal la Răscruce” - platformă online de dezbatere

Lansare: „Jurnal la Răscruce” - platformă online de dezbatere

Dragi prieteni,

Vă facem cunoscută lansarea platformei online de dezbateri „Jurnal la răscruce”, accesibilă la acest url: https://jlr.ro

Platforma „Jurnal la răscruce” (jlr.ro) își propune să coaguleze voci și poziții care să se opună tendințelor autoritariste, manifestate în ultima perioadă, de suprimare sau de limitare a drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățeanului.

Despre principiile călăuzitoare ale platformei puteți citi mai mult aici.

Crezul inițiatorilor poate fi citit la acest „Cuvânt de întâmpinare.”

Cititorii pot parcurge următoarele texte pe site-ul jlr.ro:

„Gânduri pe care doresc să le împărtășesc cu frații mei”, de pr.prof.dr. Vasile Gavrilă;

„La poartă de cimitir. Canon vs cazon”, de Florentin Țuca;

„Planeta Pământ se și ne prepară”, de Gigi Căciuleanu;

„Latura estetică a educației”, de Mihai Vladu;

„Lazăr și omul cavernei”, de Teodor-Mihail Gavrilă;

„Banii ușori ai zilelor noastre”, de Adina Kislaposi;

„De ce măști în școli”, de Anghel Buturugă.

Inițiatorii și colaboratorii platformei online „Jurnal la răscruce” (jlr.ro) vor continua, cu ajutorul lui Dumnezeu, să propună reflecții ancorate în realitățile semnificative ale vremurilor noastre.

Citiți și dați de veste mai departe!

 

13 martie 2020

Noul formular 230

Noul formular 230
Dragi prieteni și susținători ai Fundației Tradiția Românească,

O nouă  variantă a formularului 230 prin care persoanele fizice care realizează venituri din salarii și asimilate salariilor și/sau venituri din pensii pot direcționa o parte din impozitul pe venit către organizațiile non-guvernamentale (ONG-uri) a fost publicat în Monitorul Oficial.

Noutatea Formularului 230 din acest an este că distribuirea sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul pe venitul datorat poate fi solicitată prin cerere pentru aceiași beneficiari pentru o perioadă de cel mult 2 ani și va putea fi reînnoită după expirarea perioadei respective. Așadar, puteți susține o asociație 2 ani consecutiv prin același formular, iar pentru asta trebuie să bifați căsuța corespunzătoare din formular.

Perioada până la care contribuabilii persoane fizice trebuie să depună declarația unică privind impozitul pe venit și contribuții sociale s-a prelungit de la 15 martie la 25 mai.

Găsiți, mai jos, noul formular:

Mulțumim!
 

31 ianuarie 2020

„Dăruind vei dobândi”! REDIRECȚIONEAZA 3,5% către FTR

„Dăruind vei dobândi”!  REDIRECȚIONEAZA 3,5% către FTR

Orice contribuabil poate dispune direcționarea a 3,5% din impozitul pe venit, plătit statului, către orice organizație non-guvernamentală ‒ asociație, fundație etc. ‒ dorește (conform art. 82, alin. 6 din Codul Fiscal). Practic, în acest fel, dvs. transmiteți statului modul în care doriți să fie cheltuită o parte din impozitul dvs. pe venit.

***

Descărcați și tipăriți formularul aici

***
Termenul pentru depunerea formularelor este 15 MARTIE 2020!

 

25 septembrie 2018

Liceul Teoretic Sfintii Trei Ierarhi își mărește echipa

Liceul Teoretic Sfintii Trei Ierarhi își mărește echipa
#LiceulTeoreticSfintiiTreiIerarhi isi mareste echipa!

Angajam profesor de limba engleza, pentru clasele 0 – IX. 
Cautam o persoana serioasa, rabdatoare, preocupata de imbunatatirea cunostintelor si tehnicilor pedagogice, cu o atitudine deschisa fata de diversele tipuri de personalitate ale elevilor si dornica de a lucra in echipa noastra.

Pentru mai multe detalii, va rugam sa ne contactati la nr de tel: 021 637.07.33/ 0763 688448 sau sa ne trimiteti CV-ul dvs la adresa de email: secretariat@sgsti.ro

Va asteptam cu drag!
 

21 iunie 2018

Rezultate remarcabile obținute de elevii Liceului Teoretic ”Sfinții Trei Ierarhi” la Evaluarea Națională

Rezultate remarcabile obținute de elevii Liceului Teoretic ”Sfinții Trei Ierarhi” la Evaluarea Națională Elevii Liceului Teoretic "Sfinții Trei Ierarhi” au obținut rezultate deosebite la Evaluarea Națională, promovarea fiind, ca și în anii precedenți, de 100%.

Astfel, din cei 25 de candidati prezenţi, 5 elevi au obţinut nota 10 la proba de Matematică, 3 elevi au obţinut nota 10 la proba de Limba şi literatura română, iar 2 elevi au reuşit să obţină media generală 10.

Felicitări cadrelor didactice care i-au îndrumat, părinţilor care i-au susţinut și, mai ales, felicitări elevilor pentru munca depusă!

Mulțumim tuturor celor care au contribuit, atât prin efort susținut, răbdare și jertfire dar, mai ales, prin credința și încrederea în acest proiect de suflet al Fundației Tradiția Românească.   

 

10 mai 2018

Noutăți editoriale

O nouă carte dedicată Tainei Cununiei, familiei creștine, precum și răspunsuri acordate provocărilor lumii contemporane


Noutăți editoriale La editura Fundației Tradiția Românească a apărut volumul intitulat „Imn de Nuntă”, avându-l ca autor pe părintele prof. dr. Vasile Gavrilă. Cartea prezintă o serie de cuvântări, susținute cu ocazia întâlnirii cu miri și mirese în Taina Nunții lor, cu frați și surori în Taina Spovedaniei, cu tineri la diferite conferințe și simpozioane și cu frați preoți din afara granițelor țării, 

După cum mărturisește autorul în Cuvântul introductiv, ”Când adunam materialul pentru teza de doctorat, în bibliotecile pariziene, mai ales în cea a Institutului Catolic de la Paris, într-o convorbire cu unul din profesorii prestigioasei universități, acesta mi-a dat sfatul să încerc să dau un contur tezei, fără a încerca să abordez toate problemele teologice pe care le ridică Taina Cununiei, urmând ca, după susținere, să mă angajez în tratarea unor teme, de care m-am ocupat numai tangențial sau deloc. Cartea aceasta este doar un mic semn că nu am uitat sfatul profesorului, însă am un proiect, pe care-l voi realiza dacă Dumnezeu îmi va da zile de trăit, în care doresc să alcătuiesc o lucrare vastă despre familie, al cărei titlu nu-l voi divulga, dar care va avea subtitlul „Pentru o Teologie a Familiei”. Sunt multe aspecte legate de viața de familie, de viața conjugală, de provocările și răspunsurile în raport cu acestea, pe care trebuie să le dea familia, dar mai ales Teologia. Multe dintre aceste aspecte au fost abordate în diferite întâlniri, congrese teologice, în studii și lucrări mai ample; văd însă foarte necesară o tratare a tuturor acestora într-o lucrare unitară, care, cu certitudine, va ține cont de toate eforturile teologice făcute până la acea dată”.

Cartea poate fi găsită în librării și comandată online aici.
 

29 septembrie 2017

Ne vom întoarce în curând pe "Ulița copilăriei"!

Ne vom întoarce în curând pe
"Ulița copilăriei" - Poienile, Vrancea
Organizate ca și în anii precedenți, în satul Poienile din jud. Vrancea, taberele de vară vor avea ca element de noutate un cadru cu totul nou, un program foarte bine structurat, realizat în urma experienței dobândite în anii precedenți, cu diversificarea activităților creative, sportive și de divertisment, spre marea bucurie a copiilor. 
Extinderea campusului ne va permite să ne adresăm și elevilor din alte școli, nu numai elevilor Liceului Teoretic Sf. Trei Ierarhi, în măsura în care răspund cerințelor principale ale taberei respectiv: program zilnic de rugăciune, ateliere de creație, activități recreative și sportive.




 

16 februarie 2017

Târgul Faptelor Bune

Expoziție cu vânzare: obiecte realizate de elevii Scolii Gimnaziale Sf. Trei Ierarhi


Târgul Faptelor Bune
În perioada 29-30 ianuarie 2017 Fundația Tradiția Românească, în colaborare cu Scoala Gimnazială Sf. Trei Ierarhi, a organizat la Biserica Sfantul NicolaeTârgul Faptelor Bune.
Expoziția cu obiectele realizate de elevii Scolii Gimnaziale Sf. Trei Ierarhi in cadrul atelierelor de creatie,  în ciuda frigului de afara, a generat un moment de bucurie, efervescenta si  comuniune in comunitatea noastra, dupa cum puteti vedea si in galeria foto. Efortul tuturor a fost rasplatit cu generozitatea celor care au cumparat obiectele copiilor.

De asemenea, pe 29 ianuarie, corul Scolii a sustinut, imediat dupa Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie, un program artistic dedicat Sfintilor Trei Ierarhi.

În total, in cele doua zile, s-au strans 10.470 de lei. Din acestia 9.400 de lei vor fi directionati pentru a cumpara urmatoarele articole de aparatura medicala pentru Spitalul Clinic de Urgenta pentru copii Grigore Alexandrescu:
-   o pompa de calibrare a aparatului de spirometrie,
- 10 piese de protective care se anexeaza la patuturile copiilor
- 4 aparate de aerosoli OMRON, iar diferenta de aproximativ 1.000 de lei va acoperi costurile aferente vizitelor la centrele de copii si varstnici.
 

25 decembrie 2016

Sebarea de Crăciun - Școala Gimnazială Sf. Trei Ierarhi

Sebarea de Crăciun - Școala Gimnazială Sf. Trei Ierarhi


La Mulți Ani și un An nou plin de bucurie!



 

18 decembrie 2016

Marșul colindătorilor

Marșul colindătorilor

Marșul colindătorilor

Dragi colindători mici și mari,

Duminică, 18 decembrie, vă așteptăm alături de noi la Marșul Colindătorilor. Vom merge din Piața Romană până în Piața Universității cântând colinde și amintindu-ne de eroii care şi-au dat viaţa în Revoluţia din 1989. Un mic dar pentru marea lor jertfă.

Întâlnirea va avea loc la orele 17:30, în Piaţa Romană, în dreptul staţiei de taxiuri, fosta cafenea BCR (vizavi de staţia de metrou).

La sfârșitul Marșului, în Piața Universității, se va oficia o slujbă de pomenire în memoria acestor eroi.

Persoana de contact: Eugen GRAMA, tel. 0763 194 721.

 

30 martie 2016

Proiectul ”Surâsul copilăriei”

Festival de muzică, dans, arte vizuale și teatru pentru copii


Proiectul ”Surâsul copilăriei”

Un parteneriat inspirat între patru instituții de învățământ din capitală, Grădinița Nr. 111, Școala Gimnazială Sfinții Trei Ierarhi, Școala Gimnazială Nr.193 și Grădinița Alegra s-a concretizat cu desfășurarea în luna martie, cu susținerea Primăriei Generale a Municipiului București și a Inspectoratului Școlar al capitalei un amplu proiect”CIVITAS”, anume festivalul de artă ingenuă ”Surâsul Copilăriei”.

Ideea s-a ivit în urma unei frumoase colaborări între școlile implicate și două asociații culturale: Asociația Dintr-un Basm și Asociația pentru Cultură și Tradiție ”Anton Pann”.

Acestea au implementat în întregul oraș un amplu proiectîn care s-au susținut cursuri de formare și specializare, alături de ateliere de inițiere în secțiunile diverselor arte, la care au fost invitați copii preșcolari, elevi din ciclul primar sau gimnazial, cadre didactice și părinți, în total aproape o mie de beneficiari din cel puțin cincisprezece instituții ale capitalei.

Proiectul Proedus a fost cofinanțat de către Parteneriatul Civic pentru Educatie, ca urmare a constituirii comitetuluiCIVITASla nivelul Municipiului București. Acesta este format din reprezentanți ai Centrului de Proiecte și Programe Educaționale și Sportive pentru Copii și Tineret al Primăriei Municipiului București, Inspectoratului Școlar al Municipiului București, Palatului Național al Copiilor, Casei Corpului Didactic a Municipiului București, Federației Sindicatelor din Educație "Spiru Haret” și Consiliului Municipal al Elevilor.

Duminică, 20 martie, laCasa de Cultură a Studenților ”Grigore Preoteasa”a fost organizat un eveniment cultural-educativ inedit în peisajul bucureștean.

Festivalul a debutat cu un moment retrospectiv al activitaților diverse, integrate în timpul implementării, și anume cu o proiecție de fotografii de la cursuri, ateliere și formări, totul pe ritmurile clapelor pianului. Elevii instituțiilor partenere au deschis un vernisaj de icoane tradiționale pe sticlă, o expoziție de arte vizuale, susținând șiun spectacol de dans contemporan,și un concert (abordând instrumente muzicale, momente solistice sau grup vocal).

Gala s-a încheiat cu schița de teatru de animație ”Ulciorul”, în regia prof. Cosmina Dragomir. Inspirată din folclor, piesa se constituie în manifestul copiilor pentru acceptare, includere, empatie, toleranță, iubire, într-o lume modernă din care aceste valori dispar treptat, fiind înlocuite cu șabloane de gândire înguste și rigide.


GALERIE FOTO
 

16 decembrie 2015

SERBAREA ŞCOLARĂ RĂVAŞ DE CRĂCIUN

SERBAREA ŞCOLARĂ   RĂVAŞ DE CRĂCIUN

ŞCOALA GIMNAZIALĂ „SFINŢII TREI IERARHI VĂ INVITĂ

LA SERBAREA ŞCOLARĂ RĂVAŞ DE CRĂCIUN

Joi, 17 decembrie 2015, orele 17:00, în sala de festivităţi a Liceului „Mihai Viteazul" (Bd. Pache Protopopescu nr. 62), elevii Şcolii Gimnaziale „Sfinţii Trei Ierarhi" vă aşteaptă, cu mic, cu mare, să vă bucuraţi, împreună cu ei, de vestea – mereu reînnoită! – a Naşterii Domnului!

Sub lumina stelei din Bethleem, veţi primi „Răvaşe de Crăciun", muzicale sau versificate, şi veţi intra în lumea teatrului de păpuşi, prin porţile unei poveşti de actualitate, numită „Iată-mă!", la realizarea căreia a participat toată suflarea copilărească a şcolii: micuţii claselor primare au realizat, sub coordonarea doamnei Cosmina Dragomir şi a învăţătoarelor, fundalul muzical a piesei, iar elevii de gimnaziu au creat decorurile, păpuşile si coloana sonoră.

RĂVAŞ DE CRĂCIUN vă propune un concept integrator al mai multor ramuri artistice:în deschidere,un concert de colinde, urmat de o manifestare inedită în peisajul cultural-educaţional al oraşului: o piesă de teatru de animaţie creată (şi pusă în scenă) în întregime de către copii. O poveste despre dialog şi revelaţie, descrisă prin muzică, lumini şi culoare. Despre dar si iertare. Despre judecăţi pripite şi întoarceri din drum. Despre a fi prezent, sau nu, sub aripa îngerului. Despre recunoaşterea iscăliturii divine în lucrurile mici care ne înconjoară.

O poveste despre emoţii, care descoperă tristeţea sau bucuria, îngrijorarea sau nădejdea, prin mijloacele surprinzătoare ale artei scenografice: decoruri grandioase şi păpusi schiţate, ivite, înfiate, aproape vii, şi îmbrăţişate de copii.

Vă aşteptăm cu mare drag şi cu multe alte surprize!

Pentru informaţii suplimentare:

Mail:secretariat_sf3ierarhi@yahoo.com

Telefon:021 637.07.33; 0763 688448

 

7 noiembrie 2015

Gândul unui profesor de la Școala Gimnazială Sf. Trei Ierarhi despre tragedia de la Clubul Colectiv

Gândul unui profesor de la Școala Gimnazială Sf. Trei Ierarhi despre tragedia de la Clubul Colectiv

Cred că vă dați seama că de toată chestia asta ultimii vinovați sunt copiii din club. Indiferent de ce cântau sau ascultau ei.

Primul vinovat sunt eu:
Eu, pedagogul care n-am putut să-i ofer o alternativă interesantă la timpul petrecut gratis acolo (că de asta s-au
și dus, că nu-și permit la vârsta lor decât ceea ce nu costă bani), în înghesuiala și în condițiile alea.

Eu, muzicianul care accept orice spațiu ca să-mi expun munca, eu, care sunt de acord să cânt oriunde, oricum, dacă se poate, nefinanțat, care mă las constant umilit de cei ce conduc cetatea, de cei ce se cred posesorii spațiilor destinate culturii și de toată tagma lor coruptă.

Eu, artistul care, de neînțeles și postmodern ce sunt, nu sunt în stare să-l atrag pe copilul de azi cu ceva coerent în galeria mea.

Eu, actorul de azi care nu-i pot oferi în spectacolul meu niște valori pe lungimea lui de undă.

Eu, preotul care-i vorbesc în arhaisme și în citate scrise de câteva milenii, nefiind capabil să adaptez conținuturile încă cifrate, atmosfera și mângâierea de care are el nevoie la limbajul lui, la nevoile zilei lui de azi și la profilul lui sufletesc.

Eu, părintele care n-am știut să-i ofer ceva mai bun. Poate s-ar fi mulțumit cu însăși prezența mea și n-ar fi fost acolo, în hruba aia, să socializeze cum poate, dacă nu-l lăsam, atât de mult timp, atât de singur.

Eu, orice aș fi, ...eu, care îi strig de când s-a născut să urce el pe scări la mine, că doar nu m-oi coborî eu la nivelul lui.

Trebuie să umblăm la cuvinte, cuvintele s-au înnoit, s-au schimbat, de asta nu-i mai interesează ale noastre. Și pentru asta e nevoie de investiție concentrată de emoție și gândire, pentru că o misiune esențială și grea. Fără treapta asta, pe care trebuie s-o asigurăm noi, generațiile de mijloc, tradițiile, oricare ar fi ele, culturale, spirituale, dispar, pentru că pleacă veriga-semnificant.


Criminalul sunt eu, cu în
țelepciunea și profunzimile mele încapsulate, cu tot... Pruncii nu pot înghiți, atât de fragezi, capsule vârâte pe gât. Îi omori.

 

18 octombrie 2015

Anunț al Școlii Gimnaziale Sf. Trei Ierarhi

Școala Gimnazială „Sfinții Trei Ierarhi" angajează profesor de matematică pentru ciclul gimnazial pe perioadă determinată (cu posibilitatea de prelungire)


Cerințe minime:
1.Studii de specialitate finalizate;
2.Vocație pedagogică și abilități didactice;
3.Caracter nonconflictual, capacitate de a lucra în echipă și disponibilitate pentru o activitate didactică intensă.

Selecția se va face în urma interviului și a unei lecții susținute la clasă.

Persoanele interesate sunt rugate sa trimita CV pe adresa secretariat_sf3ierarhi@yahoo.com

 

17 iulie 2015

Ne-am întors pe "Ulița copilăriei"!

"Ulița copilăriei" - Poienile, Vrancea, iulie 2015


Ne-am întors pe Au reînceput taberele de vară! Organizate ca și în anii precedenți, în satul Poienile din jud. Vrancea, taberele de vară din acest an au ca element de noutate un program foarte bine structurat, realizat în urma experienței dobândite în anii precedenți, cu diversificarea activităților creative, sportive și de divertisment, spre marea bucurie a copiilor. 
Schematic, programul zilnic a constat din următoarele activități:

Orele 8.00 -9.30 : Trezire, înviorare, rugăciunea de dimineață și micul dejun



Orele 9.30 - 11.30: "Clubul cunoașterii”
Matematica distractivă; Experimente vesele; Cenacluri literare; Orientare în natură; Cercetare și descoperire


Orele 11.30-12.30: "Cuvânt și fapte în viața creștină”

Discuții de grup și  jocuri interactive pe teme legate de pilde creștine 

Orele 13.00-14.00: Masa de prânz

Orele 14.00-15.00 - relaxare, cu plimbare și lectură



Orele 15.00 - 17.00 "Ateliere creative”- activități de dezvoltare a abilităților practice:

Cusături tradiționale și obiecte originale; "Gătim impreuna”; "Grădina, prietena mea”; "Artă și meșteșug 
pe sticla, lemn si lut”

Orele 17.00 - 17.30 - Gustare

Orele 17.30 - 19.30 : Mișcare pentru fiecare

Jocuri sportive, plimbări și drumeții

Orele 19.30 - 20.00 - Cina

Orele 20.00 - 21.30 - jocuri; sinteza zilei; ora 22: culcarea.



Să ne revedem cu bine!

Mai multe fotografii se pot vedea în secțiunea "Galerie foto"





 

 

14 iulie 2015

„Mini-campionatul solidarităţii sportive”

Proiect al Fundației Tradiția Românească în colaborare cu Școala Gimnazială Sf. Trei Ierarhi


„Mini-campionatul solidarităţii sportive”
Proiectul s-a derulat în colaborare cu Asociaţia pentru Sprijinirea Iniţiativei Civice.
Elevii Școlii Gimnaziale Sf. Trei Ierarhi au desfășurat diferite competiții sportive - atletism, handbal, fotbal și volei beneficiind de spațiul generos oferit de Stadionul Iolanda Balaş Soter

 

4 iulie 2014

A apărut nr. 15 al revistei „Schimbarea la Față‟, revista ASCOR-ului Bucureşti

A apărut nr. 15 al revistei „Schimbarea la Față‟, revista ASCOR-ului Bucureşti
La editura Fundației Tradiția Românească, în luna martie 2014, a fost editată revista A.S.C.O.R. Schimbarea la Față.
Revista conține articole diverse, abordând teme de actualitate din perspectivă istorică, culturală, precum și detalii din activitățile de zi cu zi ale tinerilor din A.S.C.O.R, impresii din taberele organizate la mănăstiri și la Așezământul de copii de la Valea Plopului.    
Revista a fost distribuită cu titlul de donație studenților participanți la Consfătuirile Naționale A.S.C.O.R., dar se găsește și la vânzare prin comandă la editura Fundației Tradiția Românească. Revista conține 35 pagini, este bogat ilustrată în fotografii și are o grafică de excepție, costul unei reviste fiind de 25 lei. Fondurile obținute vor fi folosite pentru susținerea activităților studenților din A.S.C.O.R.
 

20 martie 2014

Reeditarea cărții "Nunta - comuniune întru desăvârșire"

Reeditarea cărții Urmare a solicitărilor primite din partea mai multor cititori, Fundația Tradiția Românească a reeditat cartea Nunta - comuniune întru desăvârșire, avându-l ca autor pe părintele Vasile Gavrilă. Cartea Nunta - comuniune întru desăvârșire, tipărită cu binecuvântarea I.P.S. Iosif, a fost publicată, într-o primă ediție, pentru festivalul De dragul frumosului, în colaborare cu Editura „Sfântul Ioan Casian‟ a Mitropoliei Ortodoxe Române pentru Europa Occidentală şi Meridională), în anul 2011.
Prețul de vânzare al cărții este de 8 lei.
 

31 ianuarie 2014

Fundația Tradiția Românească la ceas de sărbătoare: Serbarea Școlii Gimnaziale Sf. Trei Ierarhi

Fundația Tradiția Românească la ceas de sărbătoare: Serbarea Școlii Gimnaziale Sf. Trei Ierarhi
Joi, 31 Ianuarie 2014, în Aula Magna a Patriarhiei Române, a avut loc serbarea Scolii Gimnaziale Sf. Trei Ierarhi, dedicată sfinților patroni ai școlii: Sfinții Trei Ierarhi. 
Evenimentul a fost organizat de către Școala Gimnazială Sf. Trei Ierarhi în colaborare cu Fundația Tradiția Românească.

Programul a început cu un cuvânt de deschidere al prof. Claudia Nicoleta Sive, Director al Școlii Gimnaziale ”Sfinții Trei Ierarhi”, urmat de cuvântul pr. dr. Vasile Gavrilă, Președintele Consiliului Director al Fundației Tradiția Românească.
Corul Școlii Sfinții Trei Ierarhi a prezentat un mic moment de cântări religioase, urmat de o scenetă prezentată de elevii Școlii Gimnaziale Sfinții Trei Ierarhi: ”O altfel de lecţie: învățând despre Sfinții Trei Ierarhi". 
La finalul serbării, Preafericitul Părinte DANIEL, Patriarhul României,a ținut un cuvânt de binecuvântare la ceas de sărbătoare, felicitând conducerea, profesorii, elevii si membrii Fundației Tradiția Românească pentru angajarea în lucrarea și misiunea educațională creștină.

În sala "Europa Christiana" au fost expuse lucrări ale elevilor școlii noastre reunite sub titlul "Sub ocrotirea Sfinților Trei Ierarhi".




 

24 octombrie 2013

Vizite periodice la Centrul de copii cu deficiențe "Aurora"

Elevii Școlii Gimnaziale Sf. Trei Ierarhi în vizită la Centrul de copii cu deficiențe "Aurora"


Vizite periodice la Centrul de copii cu deficiențe

Elevii Școlii Gimnaziale Sf. Trei Ierarhi au efectuat vizite periodice la Centrul de Zi „Aurora‟ (care găzduieste copii cu deficiențe majore) unde au desfășurat jocuri distractive și au ajutat copiii bolnavi.
Prin acest proiect, Fundația Tradiția Românească susține, prin voluntarii activi, integrarea copiilor cu deficiențe, dezvoltarea relațiilor interpersonale ale elevilor școlii noastre, 

Pe de o parte, orice copil care este invatat de mic sa descopere si sa respecte drepturile si valoarea persoanei, indiferent de ce natură sunt acestea, va dezvolta abilitati comunicative, devenind mai creativ, mai sociabil, mai atent la nevoile celorlalti.

Pe de alta parte, un copil cu cerinte educationale speciale se poate dezvolta mult mai bine intr-o colectivitate de copii normali deoarece in viata va trebui sa traiasca cu acestia si alaturi de acestia. Cum se va încadra un astfel de copil intr-o societate care nu-l va accepta, pentru ca a trait izolat?
Dorim ca aceste vizite să dobândească un caracter permanent, prin încheierea unui parteneriat cu Centrul de plasament Aurora.



 

 

21 august 2013

Vacanța pe ''Ulița copilăriei''

O nouă plimbare pe ulițele satului vrâncean


Aşa cum spuneam la finalul primei plimbări pe Uliţa Copilăriei – "Ce bine că urmează totuşi vacanţa, altfel…tare am fi foşti trişti!” – iată ca vara a sosit şi suntem din nou gata de drum!

Nerăbdători, urcăm în autocar. Destinaţia: satul Lacul lui Baban, comuna Gura Caliței din județul Vrancea.

Cu cântece şi poezioare, timpul se scurge iute şi iată-ne ajunşi!


Liniştea de acolo, aerul curat, dealurile împădurite ce ne împrejmuiau, ne-au făcut să uităm de agitaţia insuportabilă din Bucureşti.

Zilele s-au scurs cu repeziciune, dar am descoperit cât de frumoasă este viaţa la ţară. Am învăţat să apreciem oamenii de acolo, frumuseţile naturii ce ni se dezvăluiau, am legat noi prietenii.

Ne-am bucurat de beneficiile mâncărurilor gătite în casă, al fructelor şi legumelor culese direct din grădină.

Încă de la plecarea din Bucureşti, ne-am propus să ne bucurăm de fiecare clipă petrecută în Vrancea, iar prin programul variat şi atractiv de activităţi – ateliere de pictură, origami, teatru de păpuşi, concursuri sportive, cenacluri literare, drumeţii – suntem convinşi că am reuşit.




Înainte de a porni în prima drumeţie trebuia să ne cunoaştem deoarece printre noi se aflau colegi noi.

Aşa că, fiecare dintre cei prezenţi (copii, profesori, părinţi, bucătărese) s-a prezentat , luând cuvântul doar atunci când primea "lingura vorbirii”.

Am cules exemplare de plante pentru ierbar şi am jucat diverse jocuri sportive.


Atelier de artă "Hainele cele noi ale împăratului”

După audierea unui fragment din povestea "Hainele cele noi ale împăratului” şi identificarea acesteia, am format mai multe echipe care trebuiau să creeze cele mai deosebite haine pentru împăratul lor.

Atelier de modelaj şi pictură – figurine ceramice

Atelier de pictură "Chipul Sfântului Ştefan cel Mare”

Duminică, după Sfânta Liturghie, le-am făcut o mică surpriză locuitorilor de acolo susţinând un scurt program artistic.

Luni, încă de dimineaţă, ne-am apucat de treabă deoarece spre seară aveam teatru de păpuşi. Aveam de scris un scenariu, de ales marionetele potrivite, de realizat decoruri. Aşa că, am format echipele şi fiecare şi-a luat rolul în serios. Aventurile lui Morcoveaţă, isprava animalelor de la zoo, au stârnit buna dispoziţie a spectatorilor.

Atelier de origami

Atelier de confecţionare plicuri şi felicitări

A fost o săptămână frumoasă, plină de activităţi, o săptămână în care ne-am jucat, am învăţat, am creat, am cunoscut oameni noi, ne-am bucurat de vremea frumoasă, de bucatele delicioase, de dealurile împădurite care ne găzduiau în fiecare seară.

 

7 iulie 2013

Expoziția elevilor de la Școala Gimnazială Sf Trei Ierarhi

Elevii Școlii Gimnaziale Sf Trei Ierarhi au expus produsele realizate în taberele organizate in cadrul proiectului Ulița Copilăriei, finanțat de către compania OMV Petrom.


Expoziția elevilor de la Școala Gimnazială Sf Trei Ierarhi Duminică, 07 Iulie 2013, a avut loc la sediul A.S.C.O.R. București expoziția de sfârșit de an a elevilor de la Școala Gimnazială Sf Trei Ierarhi.
Cu această ocazie elevii au expus obiectele realizate în taberele organizate in cadrul proiectului Ulița Copilăriei, realizat de către Fundația Tradiția Românească și finanțat de către compania OMV Petrom.



Mai multe imagini de la această expoziție:
https://www.traditiaromaneasca.ro/Galerie-foto-s4-ro.htm
 

27 iunie 2013

Proiectul ''Investim in viitor'' al Școlii Gimnaziale Sf. Trei Ierarhi

Proiectul ''Investim in viitor'' al Școlii Gimnaziale Sf. Trei Ierarhi Școala Gimnazială Sf.Trei Ierarhi a inițiat proiectul  Investim în viitor, prin care și-a propus îmbunătățirea calității actului educațional pentru cei 65 elevi înscriși.

Principalele obiective sunt:
1. Facilitarea accesului la mijloace moderne de învățare (softuri educaționale interactive, material didactic pentru învățarea limbilor străine și a meșteșugurilor tradiționale);
2. Dezvoltarea aptitudinilor creative, prin organizarea de tabere de creație
3. Asigurarea condițiilor valorificării rezultatelor practice, prin organizarea de expoziții cu vânzare, în vederea susținerii cheltuielilor școlare ale acestor copii.


 

13 iunie 2013

Sărbătoarea Înălţării Domnului - ziua de pomenire a eroilor neamului românesc.

Cinstirea Eroilor
În Biserica Ortodoxă Română, sărbătoarea Înălţării Domnului (13 iunie 2013) este ziua de pomenire a eroilor neamului românesc.


Sărbătoarea Înălţării Domnului - ziua de pomenire a eroilor neamului românesc.
După Sfânta Liturghie, membrii Fundației Tradiția Românească împreună cu tinerii din ASCOR și cu ceilalți credincioși, s-au deplasat la Crucile de la Universitate, unde s-a săvârșit slujba de pomenire dedicată cinstirii eroilor neamului     Crucile de la Universitate au fost aduse de ASCOR și Liga Studentilor în primii ani de existență ai acestor asociații studențești respectiv, începutul anilor '90.
 

5 iunie 2013

Inițiativa cetățenească europeană „Unul dintre noi”

Fundația Tradiția românească susține inițiativa cetățenească europeană „Unul dintre noi” care are drept scop protejarea juridică în Uniunea Europeană a demnității, a dreptului la viață și a integrității fiecărei ființe umane de la concepție, conform competențelor Uniunii Europene.


Fundația Tradiția românească susține inițiativa cetățenească europeană „Unul dintre noi” care are drept scop protejarea juridică în Uniunea Europeană a demnității, a dreptului la viață și a integrității fiecărei ființe umane de la concepție, conform competențelor Uniunii Europene.

Orice cetățean român cu vârsta de peste 18 ani are posibilitatea să susțină aceasta inițiativă prin completarea online a formularului electronic aici sau descărcând și completând offline acest formular.
 

2 iunie 2013

Expoziția de Florii

Obiecte manuale tradiționale confecționate de copii


Expoziția de Florii
Duminică, 28.04.2013, cu ocazia Sărbătorii Intrării Domnului în Ierusalim, la Biserica Sf. Nicolae - Paraclis Universitar a avut loc Expoziția de Florii, organizată de către Fundația Tradiția Românească împreună cu Școala Gimnazială Sf. Trei Ierarhi. 

Expoziția a fost organizată în cadrul programului Ulița copilăriei, un proiect dezvoltat de către Fundația Tradiția Românească cu ajutorul companiei Petrom OMV.

Copii și-au expus o parte din obiectele lucrate în cadrul taberei, ce a avut loc în Satul Lacul lui Baban, comuna Gura Caliței, județul Vrancea.

De asemenea,au fost expuse obiecte lucrate în cadrul atelierelor de desen și lucru manual, ale elevilor din clasele primare, precum și icoane pictate pe sticlă de către elevii din ciclul gimnazial.

Mai multe imagini de la această expoziție:
https://www.traditiaromaneasca.ro/Galerie-foto-s4-ro.htm#prettyPhoto

 

1 iunie 2013

Prima plimbare pe "Ulița copilăriei"

Proiectul "Ulița copilăriei" a fost organizat în perioada 5 - 7 aprilie 2013 de către Fundația Tradiția Românească împreună cu Școala Gimnazială "Sfinții Trei Ierarhi”


 


 

Prima tabără, "Ulița copilăriei”, a fost organizată de către Fundația Tradiția Românească împreună cu Școala Gimnazială "Sfinții Trei Ierarhi”, în perioada 05 – 07 aprilie 2013, satul Lacul lui Baban, în comuna Gura Caliței din județul Vrancea.


Desfășurată la sfârșitul săptămânii altfel, această primă tabără a fost pentru noi toți în primul rând un prilej de a redescoperi frumusețea și minunăția renașterii naturii, când, parcă de la o oră la alta, peisajul se îmbracă și se îmbogățește în verdele crud al ierbii, galbenul sălciilor și violetul viorelelor de pădure.





Încă de la sosire, am fost primiți cu multă căldură și dragoste de locuitorii satului Lacul lui Baban, care ne-au întâmpinat cu bucate gustoase de post - plăcintă cu mere și cozonaci cu nucă.

Mai apoi, ne-am îndreptat pașii curioși spre dormitoare întrebându-ne – Oare cum va fi diseară?



 

 

Dar...cum o fi fost înainte? Cine a făcut toate pregătirile, ca acum să fie așa frumos pentru noi

 

 



 E chiar profesorul nostru de religie!?

 

După ce ne-am cazat și am gustat din bucatele, deosebit de gustoase, gătite cu multă dragoste de către gazdele noastre, am si pornit la o plimbare prin împrejurimi.

 

 

 


Inocența și zâmbetele copiilor, voioșia, dorul și setea lor de natură, de animale, de miresmele primăverii acompaniate de cântul păsărelelor, i-au impresionat pe membrii comunității vrâncene. Parcă își priveau dintr-o dată cu alți ochi ”comoara uitată” din gospodăria lor.


 

 

 

Ne-am oprit în poiana verde și primitoare – numai bună de cutreierat! Si copacii de pe deal sunt un punct de atractie – ce-ar fi să încercăm si o competiție de cățărat?

Aici este mult mai plăcut să te joci cu cercul sau să sari coarda:

 


 

Pe înserate, când picioarele ne-au devenit tot mai grele, ne grăbim spre sala de mese. Aici, sarmalele de post au un miros îmbietor...


 



Sâmbătă, după micul dejun, am pornit spre schitul  Dălhăuți, unul dintre cele mai vechi așezăminte monahale românești, aflat în apropierea taberei noastre, la o distanță de aproximativ 20 de kilometri de municipiul Focsani, fiind așezat într-o zonă premontană, în mijlocul pădurilor de fag și de stejar.


 



Schitul Dălhăuți este cunoscut mai ales prin Icoana Făcătoare de minuni a Maicii Domnului și prin faptul că aici a viețuit, vreme de 20 de ani, Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului.


 
 

Ascultăm cu interes istoricul schitului povestit de profesorul de religie al Școlii Gimnaziale Sf. Trei Ierarhi, Ionuț Dima.


 



 

După ce s-a asigurat că am urcat cu toții în autocar, sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului a trimis și o scurtă ploaie. Urmărim pe geam pârâiașele de apă ce se scurg cu repeziciune pe dealurile înverzitĂ, dar incă nu am ajuns în tabără și a ieșit iarăși soarele…Așa că ne-am și pregătit de prima ”ședință” de lucru!


 


      

 

Am pregătit mesele în curtea taberei, profesoara de sculptură, Maria Petreanu, a adus lutul de modelaj și a început activitatea: ar trebui să iasă niște oițe din mâinile micilor artizani.
  

 

 
 

În paralel, pentru cei mai puțin interesați de modelaj, se desfășoară și o competiție de șah.


 


Hm! Lutul cere migală și antrenament.. unele oițe se mai conturează, chiar și miei, dar unele au aspect de broască țestoasă, altele au picioare ca de cămilă…au mai apărut și două miniaturi de vase de lut…

Promitem că în tabăra de la vară ne vom perfecționa!




 

Acum însă a venit seara și intrăm la vecernie!   

 
 


 



Tanti Rădița ne privește cu zâmbet de bunică sfătoasă – la peste 70 de ani încă mai face prescurile pentru biserică și se întreabă cine-i va lua locul? Poate va veni una din fetițele din clasa a șaptea?

 

 

 



Duminică de dimineață mergem la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie și copii se împărtășesc, apoi ascultă cuvântul părintelui Vasile Gavrilă.  


 
 

 

 

Apoi, după masa de prânz, cei vrednici își primesc diplomele câștigate la concursul de șah, în aplauzele tuturor; promisiunile sunt incurajatoare : ”Vom fi mai cuminți!”

 

  

 


Afară e soare și frumos, așa că ieșim iarăși la joacă în curte, să profităm de ultima după amiază în aer liber! Se organizează ad-hoc și câteva întreceri sportive.



 

Acum să facem și câteva poze de grup, înainte de plecare:  

Și ne pregătim pentru reîntoarcerea în zgomotoasa Capitală! Ce bine că urmează totuși vacanța, altfel... tare am fi fost triști!
 

 
 

  Mai multe imagini din tabără puteți viziona în cadrul rubricii Galerie foto.

 

18 octombrie 2012

Lansarea cărții Duhovnicul de la miezul nopții


Pe data de 18 octombrie 2012, la Librăria Bizantină din București, a avut loc lansarea cărţii „Duhovnicul de la miezul nopţii”.

Din 19 aprilie 2007, postul national de televiziune, TVR Cultural, a transmis săptămânal emisiunea de dialog în direct cu telespectatorii "Duhovnicul de la miezul noptii", care s-a bucurat de o foarte mare audienţă. În luna iulie a anului 2012, Fundația Tradiția Românească a editat volumul care cuprinde o selecție a celor mai reușite ediţii ale acestei emisiuni.

Cu ocazia lansării cărții, au luat cuvântul: Pr. Dr. Vasile Gavrilă (autorul), Pr. Constantin Coman (din partea Librăriei Bizantine, care a organizat evenimentul) şi Gabriel Geamănu (producător la TVR Cultural).